Odrażające: kanibal pracował w kostnicy, by jeść ludzkie mięso
Paryż - Przerażające: Mężczyzna ogłasza się kanibalem i otwarcie mówi o swojej odrażającej fascynacji.
Ostrzeżenie o treści - przerażające: W poniższym artykule mężczyzna opowiada o spożywaniu ludzkiego mięsa i swojej pracy w kostnicy, aby do niego dostać się.
Nico Claux nie jest tylko skazanym mordercą, ale także kanibalem. Po śmierci dziadka Claux, mając zaledwie dziesięć lat, zauważył, że śmierć go fascynuje.
Jak podał Mirror, dwa lata później fantazjował o jedzeniu ludzkiego mięsa. Myśli te wzbudził w nim kanibal Issei Sagawa, który zamordował kobietę i zjadł części jej ciała.
W późniejszym życiu Claux podjął pracę w kostnicy, aby jego odrażające pomysły stały się rzeczywistością – opowiadał o tym w podcaście „Anything Goes with James English”.
Sam kanibal określił swój impuls jako „psychopatyczną fantazję” i „fetysz”.
Morderca opisał swoje obrzydliwe czyny, w których wycinał paski z mięsa zwłok i jadł je na surowo albo przygotowywał w domu.
Został mordercą
Gdy Claux zauważył, że to jedzenie nie wystarcza, zabił mężczyznę o imieniu Thierry Bissonnier. Jego motywacją była chęć zjedzenia części zwłok.
Na szczęście tak się nie stało. Mężczyzna został aresztowany po tym, jak próbował podrobić czek bankowy ofiary.
Groziło mu dwanaście lat więzienia, ale został zwolniony po siedmiu latach i czterech miesiącach.
„Ludzie ciągle pytają mnie o smak. Ale nie chodziło o smak” – relacjonował Claux.
„Dla mnie ważniejsze było uczucie, euforia. Coś, czego nigdy wcześniej nie przeżyłem. Trzymało mnie to w nieustannym podnieceniu, w stanie euforii.”